Darko Mikolin na službenoj stranici Udruge hrvatskih branitelja policije OBŽ-a iznio recenziju obilježavanja u Dalju

Nove obavijesti Vijesti

Darko Mikolin predsjednik Udruge hrvatskih branitelja policije Osječko baranjske županije, temeljem problema oko obilježavanja koja se obilježava obljetnica stradavanja branitelja 1.kolovoza u Dalju, iznio je svoje mišljenje i revolt postupanja ministartva prema udruzi hrvatskih branitelja policije OBŽ-a i obitelji žrtava u Dalju.

Prisutni predstavnici Ministarstva, sabora i lokalnih vlasti u protokolu UHBP OBZ-a
Zajednicko izaslanstvo MUP , MO i MHB

Dragi moji svi koji nas pratite i čitate! Dođe i prođe još jedna obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u Dalju. Za nas nije došla, ni prošla, jer mi nastavljamo nešto što traje 16 godina i tako svake godine. Ono što posebno želimo apostrofirati, napisat ćemo. Protokol Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije OBŽ smo prilagodili našem velikom i ne odveć funkcionalnom sustavu MUP RH (govorimo o organizaciji protokola u svezi većine po špranci obilježavanja važnijih datuma Domovinskog rata). Sada su svi vidjeli, (pa unatoč svim krivim namjerno izazvanim pričama) da je Udruga branitelja policije OBŽ naposljetku prošle godine na obilježavanju 30. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja radila u jednom smjeru a kojim smjerom ide od svojega osnutka. Izmanipulirani su djelomično i obitelji poginulih koji su nam izravno to sada i potvrdili kada su dobili spoznaje o našoj najvećoj DOBROJ VJERI. Izmanipulirane su i braniteljske udruge sa ozemlja Osječko-baranjske županije (KUBIS DR OBŽ i braniteljske udruge ZUHBDRP RH). I ne nemojte više ništa pokušati opravdati jer to nije moguće i nećemo dozvoliti da manipulirate, pa se pitamo kako si dopuštate da to činite na štetu nas hrvatskih branitelja, napose dragovoljaca što je sada SIGURNO,  na štetu povijesti Domovinskog rata i Republike Hrvatske – kada se usuđujete iskrivljavati povijest Domovinskog rata u cilju ostvarivanja uskogrudnih i osobnih interesa. 
I da. Napisat ćemo to ako baš nije dovoljno jasno (ja Darko Mikolin, to što sam, jesam i to što ću biti). Veliku pomoć oko organizacije svih deset zadnjih obilježavanja obljetnica u Dalju više je pomogla (ma ne više) pomogla je Općina Erdut, da i načelnik općine Jugoslav Vesić (nadam se da ga ovime neću staviti u problem, da ga netko prozove da je neprofesionalan). Naravno zamjenik načelnika David Sušac – svakako – pa i njegova obitelj kojima se zahvaljujemo. Ostalim najvećim jedinicama lokalne uprave i samouprave na našoj razini pa i županiji, nećemo i ne možemo išta spočitavati što nam nisu pomogli jer je to njihovo pravo. To što mi mislimo da nije dobro da nas djelite i da imate drugačiji tretman u vrlo jednakim ili na kraju krajeva nejednakim uvjetima, NAS JAKO ŽALOSTI I VJERUJTE OSJEĆAMO SVU MOĆ NEPRAVDE. Mi tu nemamo puno izbora, čak ne možemo to ni ispraviti ali nadu u bolju budućnost imamo jer ćemo ju mi krojiti (uzećemo bar ono što možemo a što nam kao građanima pripada). I nećemo se ljutiti ( bili ogorčeni ili ne) ako ponovno budemo nepodobni, no činjenica da smo profesionalni, moralni, da svoju energiju usmjeravamo za javno dobro, daje nam nekakvu nadu za dobro „naših i vaših mlađih naraštaja“.   
Jučer, dakle 01.08.2022. godine u Dalju sam izgovorio: Naša udruga i njeni članovi izloženi su nizu uvreda i neistinitih tvrdnji, vrijeđanja i omalovažavanja. To dolazi od strane tzv. velikih domoljuba i branitelja pa i od političara. Čujemo to, kažu nam istinski dobri ljudi. Toliko je degutantno da to nikome ne bi radili a ponajprije svojim suborcima. Nemamo načina da to promijenimo i
vrlo često ili gotovo uvijek nemamo iste mogućnosti, pa iako nemamo isti tretman i potporu moćnih i odgovornih, naša djela govore umjesto nas. Onima koji nam pomažu u našim nastojanjima možemo samo reći HVALA –  skidamo kapu do poda.
Svojemu dolasku u naše dvorište gospodin Špiro Janović, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, te izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, Tome Medveda, daje dodatnu dimenziju. Zahvalni smo i pored mnogih napisat ćemo „nesuglasica“ što je u takvim okolnostima učinio taj korak. Nadamo se daljnjoj dobroj suradnji, jer mislimo da je sada i osobno vidio kako stvari funkcioniraju „na terenu“, kako operativci troše javni novac (nama doduše ne dostatan za provedbu ovakvog projekta) za javne potrebe. Nadamo se samo da naše mišljenje o politici kao zanatu, neće djelovati destruktivno i demotivorajuće na one snage koje demokraciju doživljavaju na malo drugačiji način. I da, bez obzira što o najvećem broju političara nemamo lijepo mišljenje, ne možemo ih kriviti što neki nisu konzumirali svoje pravo. Tu želimo promjenu i radit ćemo i na tome.
Pučka pjesma kaže: Takvi smo, kakvi smo – nije bitno čiji smo!Ali ipak je bitno da kažemo da smo svoji jer nosimo se i jednom našom krilaticom:

Privilegija života je da budeš svoj. Ako nemaš tu privilegiju onda bi bilo dobro
DA DOĐEŠ SEBI DOK IMAŠ KOME!

izvorni autor : Darko Mikolin/FB