Matija svira Arsena

Kultura Nove obavijesti Vijesti

Večeras, na platou ispred Kulturnog centra, u okvir Osječkog ljeta kulture, na klaviru Matija Dedić izvodio je djela svoga oca Arsena Dedića.

Glembajevi ( Naslovna tema), U Registraturi ( Naslovna tema), U Registraturi ( Laura) , Moderato cantabile, Kuća pored mora, Ono sve što znaš o meni, Dida moj, Ne plači, Tvoje nježne godine .

 Matija je sin istaknutog glazbenika i kantautora Arsena Dedića i pjevačice Gabi Novak. Svoju karijeru započeo je graditi krajem 1990-ih godina u sastavu „Boilers Quartet“, a potom osniva vlastiti trio pod nazivom “Matija Dedić Trio” koji je pretežno izvodio njegova autorska djela. Tako je ovaj svestrani jazz pijanist i skladatelj svirao u gotovo svim zemlja Starog kontinenta, a na glazbenu turneju otisnuo se i u Sjedinjene Američke Države. 2000. godine objavio je i prvi solo album imena “Solo Part 1”, a već sljedeće i drugi po nazivom “Handwriting” za kojega se okrunio s čak tri diskografske nagrade Porin. Tijekom svoje duge karijere, osvojio je brojne domaće i inozemne nagrade i priznanja, a pozornicu je dijelio sa svjetskim imena jazz scene.

Skupilo se oko 300-tinjak osječana, koji su proveli ugodnu osječku ljetnu večer uz predivne zvuke klavira. .