Nakon što su pronađeni posmrtni ostaci na području Požeško-slavonske županije, kreće se sa ekshumacijom.

Nove obavijesti

Ministarstvo hrvatskih branitelja na svojoj službenoj stranici napisali su priopćenje vezano za pronalazak posmrtnih ostataka na području Požeško-slavonske županije.

Na jednoj od lokacija na području Požeško-slavonske županije, 13. lipnja 2022. pronađeni su posmrtni ostaci ljudskog podrijetla koji se dovode u vezu s događanjima iz 1991. godine, a lokaciju je 14. lipnja posjetio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Na lokaciji su bili i ravnateljica Uprave za zatečene i nestale Ivona Paltrinieri, načelnik Policijske uprave Požeško-slavonske Željko Grgić, gradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća Pakraca Anamarija Blažević i Miroslav Ivančić.

Nakon ekshumacije posmrtni ostaci biti će prevezeni na  Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu poradi daljnje obrade i provedbe DNA analize u svrhu utvrđivanja identiteta.

Usporedno, Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja s sustavnim probnim iskapanjima na području Petrovačke dole kod Vukovara. Kao što smo i najavili ranije, ova aktivnost trajati će duže vremensko razdoblje poradi zahtjevnosti terena.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1838 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata.

O rezultatima terenskih istraživanja po njihovu završetku izvijestiti ćemo javnost.

Foto: MHB