Novska, centar gaming industrije”

Nove obavijesti Vijesti

Tijekom obilaska grada Novska, sudjelovao sam u razgledavanju poduzetničog inkubatora PISMO, koji je namjenjen industriji razvoja videoigara i metalnoj industriji te koji daje dodatni inovativni sadržaj koji je rado posjećen.

Krajem svibnja prošle godine, A1 Hrvatska i inkubator PISMO, dogovorili su u stratešku suradnju u sklopu koje će A1 opskrbiti inkubator s ultrabrzom internetskom vezom i 5G povezivošću. Zauzvrat će dobiti priliku testirati svoje tehnologije u realnom okruženju te biti brend koji će se asocirati s ovom pozitivnom pričom domaće gaming industrije. A1 se obvezao opskrbiti polaznike infrastrukturom “kako bi polaznici programa za razvoj igara dobili priliku raditi s najboljim pristupnim tehnologijama te prilagoditi svoje proizvode brzinama, latenciji i drugim prednostima”.

Pitanje je i zašto je inkubator u Novskoj, a ne u Zagrebu, Osijeku ili Rijeci? Odgovor je jednostavan, kada se krenulo u program 2018 godine,  bitne su bile hale, zagrada i prostorije .. cijene su varirale od 20-50 tisuća kuna mjesečno za najam, Novska je ponudila 1.000 kn ..i tako je krenulo ..

Danas u svom inkubatoru imaju 10- ak različitih simulatora, koja uglavnom služe za razvoj novih igara .. ali i za postojeće platforme.

Najbrže rastući poduzetnički inkubator rado prima nove stanare koji će realizirati svoju poduzetničku ideju!