OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA UBOJSTVA ČETIRI POLICAJACA U BLIZINI SELA ŽUTA LOKVA

Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Dana 24. kolovoza 1991. godine, srpski teroristi napali su iz zasjede policijsku patrolu pri čemu su usmrtili 4 policijska službenika.

U tom napadu stradali su prometni policajci Milan Vranić, Drago Toljan, Vinko Krznarić, Zdravko Vuković, a jedini preživjeli je sada 58-godišnji Darko Murat koje se prisjetio toga tragičnog dana .

Snimka zaslona TV Loki

“Ja i kolege Milan, Drago, Vinko i Zdravko taj dan smo radili na kontrolom blokadnom punkta, vršiti regulaciju prometa, zatim smo svi sjeli u službeni automobil kako bi prenijeli šefu smjene poštu koju smo zaprimili od kolega iz Otočca. Nakon razgovora sa šefom smjene rečeno nam je da zaprimitu poštu donesemo u policijsku ispostavu Brinje . Drago je bio vozač, Vinko je sjedio na suvozačkom mjestu, ja sam sjedio iza vozača, pored mene Zdravko i iza na desnoj strani sjedio je Milan. Čim smo vrata od službenog stojadina zatvorili, na naš automobil otvorena je vatra . Na naš automobil pucano je od strane više osoba, od čega su Vinko i Milan odmah preminuli,, Zdravko je od zadobivenih prostrijelnih rana preminuo nakon par minuta a Drago i ja uspijeli smo izvući se iz vozila. Uzvratili smo pucaju iz automatske puške, ali se meni puška zaglavila ( metak je pogodio okvir puške ). Drago se pokušao podvući pod automobil ali su ga pogodili. Ja sam uspio pretrćati kanal i doći do sela Žute Lokve te obavijestiti policijsku ispostavu . Teroristi koji su pucali po nama i ubili 4 moje kolege , nisu išli za mnom . Dolaskom pojačanja, teroristi su pobjegli i ostavili raznu opremu , šaljem, uređaj za noćno promatranje, zolje, tromblone .. “

Polaganjem vijenaca ispred spomen kapelice počast poginulim policajcima izrazili su Željko Prša, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije, načelnik Policijske uprave Ličko-senjske Zoran Zdunić, te njegov zamjenik Stjepan Sabljić.

žuta lokva

U ime potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, vijenac je položio vanjski suradnik Ministarstva hrvatskih branitelja Marko Rajković.

Vijenac je u ime Ličko-senjske županije položio župan Darko Milinović, a u ime Općine Brinje vijenac je položio načelnik Općine Zlatko Fumić sa suradnicima.