Požar u Kopačevu

Nove obavijesti Vijesti

Danas nešto poslije 15 sati, na području Baranje zapalilo se suho raslinje. Brzom intervencijom vatrogasaca JVP iz Osijeka, DVD Donji i Gornji Grad, Bilje, Kopačevo, te djelatnika sa radnim strojevima za razminiranje koji su sa strojevima kružili oko goruće površine te time spriječili daljnje širenje vatre.

Kako se doznaje od zapovjednika JVP Osijek Zorana Pakšeca, požar suhe trave buknuo je na području između baranjske općine Bilje, na krajnjem istoku Parka prirode “Kopački rit”, a bio je zahvaćen i dio u blizini minski sumnjivog područja. Vatrenu stihiju gasilo je oko 50-tak vatrogasaca, sa više specijalnih vozila i cisterni, na površini većoj od 20 hektara, te da je požar stavljen pod kontrolu. Oko 20 sati 20-ak vatrogasaca je prolazilo kroz područje sa vatrogasnim naprtnjačama te gasili zaostala garišta. Uglavnom više nema velike požarne fronte, koja je u nekim trenucima bila oko deset kilometara.

Požar je stavljen pod nadzor, ali će vatrogasci ostati dežurati cijelu noć jer se pribojavamo vjetra koji je u jednom trenutku počeo snažno puhati tijekom intervencije.

U području koje je zahvatilo požar, radilo se sa strojevima za razminiranje u proteklih 6 dana.

Uz vatrogasce , na požarištu su bili djelatnici MUP-a, Civilne zaštite, čuvari parka, djelatnici za razminiravanje.