Sjećanje na IVAN BELEČETIĆ-PADOBRANAC

Nove obavijesti Obljetnice Vjera

Prije 27, godina  u vojno-redarstvenoj operaciji  Oluja, u blizini Slunja, stradao je pripadnik Tigrova Ivan Belečetić-padobranac ,  poznat i sa   plakata “ZA HRVATSKU KAO TIGAR”.

Ivan Belečetić rođen je u Gorjanima kod Đakova 7. rujna 1972. godine u obitelji s troje djece. Kao mladić ostaje bez oba roditelja i brigu o njemu preuzima baka. Prvoj gardijskoj brigadi Hrvatske vojske, Tigrovima, pristupio je 29. srpnja 1991. godine, nakon što je pobjegao iz JNA. Kao pripadnik Izvidničke satnije sudjelovao u borbama na bojištima u zapadnoj Slavoniji, na karlovačkom, velebitskom i dubrovačkom bojištu te u operacijama Maslenica, Ljeto ’95, Bljesak i Oluja. Oluja mu je bila posljednja operacija i u njoj je kao zapovjednik 1. izvidničke desetine 1. izvidničkog voda 1. gardijske brigade položio svoj život na oltar Domovine! Stradao je od mine kada je sa suborcima krenuo pomaknuti automobil, a od iste mine stradao je i Josip Jakša iz Marije Bistrice.

Danas su članovi UHBR Općine Gorjani zapalili svijeću i odali počast na mjesnom groblju u Đakovu hrvatskom vitezu,  koji je svoj život položio za Domovinu.

Neka mu je vječna hvala i slava!

Izvor I Foto;UHBDR Općina Gorjani