SVEČANO OBILJEŽENA 30. GODINA OD POGIBIJE ZAPOVJEDNIKA SJP AJKULE MARINA JAKOMINIĆA, I SJEĆANJE NA VELEBITSKE HEROJE

Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

U organizaciji veterana specijalne postrojbe policije „Ajkule“ iz Rijeke kod spomen-obilježja “Velebitskim junacima” koji je izgrađen u sjetu na 26 poginulih pripadnika specijalnih jedinica policije koji su tijekom Domovinskog rata branili bojišnicu na Velebitu, danas im je još jednom odana počast.

U svećanoj komemoraciji, prosustvovao je veliki broj samih sudionika operacije “Poskok 1 “, koji su se prisjetili početka i samog ishoda operacije u kojoj je 29. kolovoza 1992. poginuo Marin Jakominić, zapovjednik postrojbe Specijalne jedinice policije „Ajkule“ iz Rijeke.

Vijence u čast poginulim herojima najprije su položile njihove obitelji, nakon toga su slijedila izaslanstva Predsjednika RH koje je predvodio savjetnik Predsjednika general Marijan Mareković, dok je u ime Vlade RH, zatim MUP-a i Glavnog stožera OS vijenac položio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U ime Hrvatskog sabora počast poginulima odali su saborski zastupnici Anita Pocrnić Radošević i general Željko Sačić. Župan Ernest Petry također se poklonio poginulim policajcima, kao i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa zamjenicom Kristinom Pršom.

Svojim poginulim kolegama poklonili su se i predstavnici Policijskih uprava primorsko-goranske i ličko-senjske, zatim izaslanstvo Primorsko-goranske županije te brojne Udruge proistekle iz Domovinskog rata.