U Trilju, promocija knjige Joze Klarića- Klaje -Tebi ranjeni grade

Kultura Nove obavijesti Vijesti

U Trilju, a uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO Oluja, održana je promocija knjige „Tebi ranjeni gradeJoze Klarića – Klaje, hrvatskog branitelja rodom iz Trilja koji je hodočastio od Zagreba do Vukovara za sve nestale osobe u Domovinskom ratu, a svoje misli i pjesme s tog puta potom sabrao u ovu knjigu koju je posvetio svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

Posebnu zahvalu uputio je članovima Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge obitelji nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, koji su mu se i pridružili na njegovom žrtvenom hodu do Vukovara.

U nastavku, zahvalio je i predstavljačima:

Don Josipu Dukiću, pastiru Božjem, koji je već sad za života zavrijedio priznanje i naklon za sve ono što je donio, stvorio i poklonio svom Hrvatskom narodu Trilju i Cetinskom kraju.

Dr. Stjepanu Lapendi, čovjeku koji je Hrvatskoj podario nesebično mnoge pisane prijevode i prepjeve na francuski jezik. Koliki je njegov stvaran stručan doprinos govori i visoko priznanje Francuske na kulturnom polju.

Brigadiru HV Roku Mijiću, koji je bio spriječen iz zdravstvenih razloga. Unatoč visokoj temperaturi napisao je kratak pozdravni govor u kojem se ponajviše osvrnio na inž vod 126 brigade o kojem se izrazio biranim riječima za sve one teške, hladne i opasne trenutke koje smo kao jedan mali tim ugradili s ponosom u OLUJNE AKCIJE NA DINARI.

Ani Ćaleta, recitatorici mojih pjesama, rekao bih jedna vrijedna i predana učiteljica razredne nastave koja svakim danom svoje učenike daruje znanjem i kreativnošću.

Ireni Bradarić, voditeljici koja svojim glasom unosi poseban sklad tijekom cijelog programa.

Posebno bih se zahvalio predsjednici turističke zajednice grada Trilja, gospođi Andrijani Ivković, osobi koja grad Trilj svakim danom bolje i jasnije ucrtava na turističkim kartama. Pružila mi je nesebično ruku pomoći, u nekim trenutcima i drugu ruku, kada je osjetila da mi je potrebna pomoć i podrška.

Izvor i Foto : FB- Jozo Klarić